Je ontdekt de basisbeginselen van Milieukostenindicator (MKI). De MKI drukt de milieueffecten uit van een (bouw)oplossing over verschillende levensfasen, van grondstoffenwinning tot hergebruik of afval. Opdrachtgevers nemen de MKI steeds vaker mee in hun opdrachten. Met de kennis uit deze cursus sluit je aan op hun duurzaamheidsbehoefte.
Deze cursus bestaat uit een online component en een fysieke deel.
Met het online deel kan de cursist plaats- en tijdsonafhankelijk kennisnemen van de basis van MKI, de bewegingen rond MKI, de beschikbare rekenmethodieken en de relevante richtlijnen en normen.
Het online deel volg je in de Beton Academie en bestaat uit 4 modules met een totale studiebelastingduur van ongeveer 3,5 uur.
Op het online deel volgt een fysieke bijeenkomst van een dagdeel, waarin de cursisten onder leiding van een inhoudsdeskundige actief met elkaar aan de slag gaan over de vraagstukken rond MKI.
De vastgestelde MKI-plafondwaardes zullen tot 2030 geleidelijk aan dalen. Met deze cursus verrijk je jouw kennis over MKI, de opzet en de achtergrond daarvan, zodat je jezelf in staat stelt om op deze ontwikkelingen te kunnen anticiperen.
Volgend op deze cursus zijn de verdiepende cursussen rond MKI en MPG:
MKI berekenen in de Infra
MPG eisen en betontoepassingen
Dit zijn beiden praktijkgerichte cursussen die verder ingaan op de materie en je concrete handvaten geven voor respectievelijk het bepalen van de MKI in de infra/civiele sector en/of het bepalen van de milieuprestatie van gebouwen (MPG) in de woning- en utiliteitsbouw.
Gedurende de cursus en tot 4 weken daarna, heb je toegang tot het lesmateriaal in onze online Beton Academie. Hier vind je o.a. de lesstof die bij deze cursus hoort en de hand-outs van de presentaties.
In deze cursus maken we gebruik van de Beton Academie. Het materiaal in deze online omgeving is ondersteunend aan de fysieke lessen. Hier vind je relevante informatie over de cursusonderdelen, zoals een overzicht van de leerdoelen en de te behandelen onderwerpen. Maar je kan hier ook de hand-outs van de gegeven presentaties terugvinden of deze alvast voor de les bekijken en zo vooraf al eventuele vragen aan de docent formuleren.
Docenten kunnen in de Beton Academie ook andere relevante documenten opnemen, zoals artikelen, opdrachten of links naar websites of video's.
Ook kunnen docenten via deze Academie mededelingen doen. Bijvoorbeeld wanneer zij interessante achtergrondinformatie hebben geüpload of nog terug willen komen op een discussie in de les.
Als cursist kan je ook onderling met elkaar van gedachten wisselen, elkaar vragen stellen en gezamenlijk tot antwoorden komen. Je hebt een maand na afronding van de cursus toegang tot de online omgeving.
Module 1: de basis van MKI:
Module 2: de bewegingen rond MKI:
Module 3: rekenmethodieken en voorwaarden:
Module 4: richtlijnen en normen:
Op de online modules volgt een fysieke bijeenkomst van een dagdeel, waarin de deelnemers aan de introductie MKI met elkaar in gesprek gaan, de verdieping zoeken en waarin ruimte is voor vraag en antwoord en discussie, netwerken en het vinden van elkaar in oplossingen. We brengen daarbij de aanwezigen zo snel mogelijk met elkaar in contact, zodat zij samen met de materie aan de slag gaan.
Op dit moment kun je je nog niet inschrijven voor deze cursus. De cursusprijs hierboven kan nog veranderen, afhankelijk van het moment van inschrijven, maar geeft een goede indicatie. Wij zijn aan het werk om een nieuwe editie in te plannen! Via de knop inschrijven kun je jezelf wel aanmelden voor de interesselijst. Je kiest dan de optie "Open voor interesse". Wij nemen contact met je op zodra de cursus opengaat voor inschrijving. Een plek op de interesselijst is nog geen inschrijving, dus je betaalt hier niets voor. Pas als je definitief bent ingeschreven voor een cursus, komt er een factuur en ben je verzekerd van je plek.
Je kunt jezelf inschrijven via de inschrijfknop op de website. Je komt dan op ons aanmeldformulier. Als je al bekend bent bij ons, moet je inloggen op jouw Mijn Beton-account.
Als je HR contactpersoon bent, kun je de medewerkers van jouw bedrijf aanmelden. Dit zijn de stappen:
Je ontvangt een automatische bevestigingsmail als alles goed is doorgekomen.
Deze opleiding is onderdeel van de Stichting BV/BmS Opleidingen. Actuele informatie over de startdatum, locatie, planning en kosten vind je daar:
De inschrijving voor een cursus sluit op maandag, twee weken voor de cursusstart. Als er genoeg deelnemers zijn, ontvang je in die week van ons de definitieve bevestiging, samen met andere belangrijke informatie.
Zijn er te weinig deelnemers, dan kan de cursus jammer genoeg niet doorgaan. Je krijgt dan van ons een alternatief aanbod. Dat kan bijvoorbeeld zijn een andere locatie of een later startmoment. Je beslist zelf of je van dit aanbod gebruik maakt of dat je jouw inschrijving intrekt.
Als je bij ons een cursus volgt, heb je een account nodig voor Mijn Beton en voor de Beton Academie
Mijn Beton is een permanent account. Hierin vind je jouw persoonlijke gegevens, je cursusinschrijvingen, je cursusresultaten en je opleidingsdocumenten (certificaten, diploma's). Je kunt jouw eigen gegevens aanpassen en je inschrijven voor nieuwe cursussen.
De Beton Academie is onze online leeromgeving. Als je een cursus gaat volgen, maak je hier vaak gebruik van. Op de Beton Academie vind je de inhoud van de cursus, zoals leerdoelen, lesmaterialen, opdrachten en video's. Jouw docenten zitten hier ook in en kunnen mededelingen uitsturen. Het account voor de Beton Academie is niet blijvend. Je hebt hier alleen toegang toe als je actief een cursus bij ons volgt. Daarna zullen wij het op een gegeven moment verwijderen. Als je dan later toch weer een cursus gaat volgen, maak je een nieuw account aan.
opleidingen@betonvereniging.nl
erik@betonvereniging.nl
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
Verdiep je in de vernieuwde Eurocode 2 en vergroot je kennis voor betere betonconstructies.
Dit is perfect voor nieuwkomers in de betonsector, zoals chauffeurs of verkopers. Je leert over soorten beton, materialen en verwerkingsmethoden.